Dit wilde ik als single nooit meer meemaken!

Zo’n 7 jaar geleden was ik nog volop aan het daten. Op dat moment was het ongeveer vier jaar geleden dat ik een serieuze relatie had gehad. Of misschien langer, ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Af en toe had ik een soort van relatie, maar niets serieus. Ik wilde dolgraag een vaste levensgezel, maar ik ontmoette niemand met wie dat lukte.

Toen ik nog geen zoekstrategie had, volgde ik gewoon mijn gevoel. Ik leerde singles één per één kennen. Ik vond het puur bedrog om mijn aandacht te geven aan meer dan één persoon, ook al was ik maar aan het daten. Daten – een ander woord voor het leren kennen van mensen. In de 21e eeuw kan je oh zo ontzettend snel mensen leren kennen. Online dating verleent je instant toegang tot duizenden vrijgezellen. Maar je moet wel wat blokkades overwinnen om datingsites effectief te kunnen gebruiken.

In eerste instantie moest ik heel wat schroom overwinnen. Ik moest afleren om online dating te zien als een instrument dat symboliseert wat voor een verliezer je bent als je niet op «natuurlijke» wijze een levenspartner vindt. «Natuurlijk» is weliswaar een relatief begrip, want er waren tijden dat de natuurlijke manier van partnerkeuze een beslissing van de familie was. En in heel wat culturen is dat nog altijd zo. Bovendien kan het begrip natuurlijk ook al niet verwijzen naar de natuur, want dieren paren niet met elkaar uit liefde maar volgen slechts een voortplantingsdrang.

De idee dat online dating kunstmatig is, moest ik dus overwinnen. Ik leerde het zien als een nuttige tool in de zoektocht naar liefde. Toen ik dat obstakel overwonnen had, stootte ik op het volgende struikelblok. Namelijk: hoe maak je goede keuzes als je geconfronteerd wordt met een massa aan mogelijkheden (lees: duizenden singles)?

Ik voelde me moreel verplicht om niet meer dan één vrijgezel tegelijkertijd te leren kennen. Dit betekende dat ik geen online of live contact had met andere singles als ik eenmaal een afspraak gepland had. Soms duurde het echter een tijdje voor de afspraak plaatsvond of voor het duidelijk werd dat we geen relatiemateriaal waren voor elkaar. Ik vond het frustrerend, want ik verloor eigenlijk enorm veel tijd en stilaan de hoop.

Toen begon ik na te denken over mijn aanpak. Ik besefte dat het nog gemakkelijk een decennium of zo kon duren als ik op die manier verder ging. Want om iemand echt beter te leren kennen, heb je nu eenmaal tijd nodig. Een paar maanden is al een goed begin. Tenzij je halsoverkop in een relatie stapt, maar vaak eindigt dat soort avonturen dan ook weer even abrupt. Dat wilde ik niet. Ik wilde ook nooit meer meemaken dat ik al mijn aandacht schonk aan één man, die op zijn beurt geen echte interesse had in mij.

Zo wilde ik nooit meer meemaken dat ik vergeefs zat te wachten op een belletje. Of dat ik mijn mailbox om de haverklap zat te checken hopend op een teken van leven van de man die ik aanbad. Ik wilde evenmin dat ik keer op keer moest vaststellen dat er geen klik of geen relatietoekomst was, terwijl de maanden intussen voorbij vlogen. Ik besloot dat het radicaal anders moest. Daarom zocht ik hulp bij een relatiecoach.

Want ik wist dat ik er niet alleen uit kon geraken. En zo kreeg ik beter inzicht in mijn blinde vlekken. Een van die vlekken was mijn overtuiging dat ik een slecht mens was als ik meerdere personen tegelijkertijd zou daten. En met daten bedoel ik dan ontmoeten en beter leren kennen, zonder een exclusieve affectieve relatie. Dank zij mijn mentor lukte het mij om deze overtuiging te zien voor wat ze is: een idee dat mij niet hielp om liefde te vinden. Door een verandering in mijn zienswijze kon ik haar loslaten. Dit voelde heerlijk. Ik begon andere blinde vlekken ook aan te pakken, totdat ik steeds helderder begon te denken en te daten. Toen ik dat deed, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open.

Die wereld mondde uiteindelijk uit in het vinden van mijn echtgenoot. In zo min mogelijk tijd. Zonder frustratie. Zonder wanhoop. Met mijn gevoel én een heldere zoekstrategie. Nu voel ik mij een heel gelukkige vrouw. Het leren zien van mijn blinde vlekken en het leren loslaten van mijn onbruikbare overtuigingen heeft een impact gehad op veel meer dan mijn liefdesleven. Het heeft mijn hele leven véél gemakkelijker gemaakt. Echt een pak. Ik glimlach terwijl ik dit schrijf, omdat het zo goed voelt.

En mijn mentor heeft mij een hoop tijd bespaard. Want natuurlijk had ik alles op mijn eentje kunnen uitdokteren, maar dan had ik daar wel veel meer tijd voor nodig gehad. Bovendien had ik veel meer leergeld moeten betalen. Ik hoor vaak de populaire mantra dat ervaringen je rijker maken. Ik vind dat die geestelijke rijkdom zich pas manifesteert als je beter weet wanneer het tijd is om hulp in te schakelen. Zo win je in de liefde!

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal? Voel jij ook aan dat blinde vlekken je in de weg staan en wil je hierbij hulp? Als je samen met mij wil bekijken of ik je kan helpen om het liefdesleven van jouw dromen te realiseren, contacteer me en dan bekijken we je opties. Sorry als ik even recht door zee ben, maar niet iedereen komt in aanmerking voor mijn begeleiding. Als ik meen dat het niets voor jou is, dan zeg ik dat gewoon. Als ik denk dat ik wel kan helpen, dan bespreken we hoe dat eventueel zou kunnen. Elke maand geef ik 3 gratis strategie-sessies weg. Het aantal sessies is beperkt, dus wees snel als je zo’n sessie wil. Inschrijven neemt slechts een paar muisklikken in beslag. Doe het dus nu! Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

#koppel #strand #zee #liefde

Geef een reactie