Het verhaal van deze single raakte mij echt!

Een paar weken geleden had ik een kennismakingsgesprek met Johan*. Hij wil heel graag de liefde vinden, maar het lukt hem niet om de Ware Jacoba te ontmoeten. Hij zegt me dat hij best een aangenaam leven heeft. Een mooie loopbaan, een rijk sociaal leven en leuke vrienden. Hij komt uit een lange relatie en is sinds zes jaar single. Min of meer single. Af en toe is er wel een vrouw in zijn leven, maar het blijft nooit duren.

Toen hij pas gescheiden was, dacht hij dat het wel simpel zou zijn om een nieuwe partner te vinden. Maar stilletjes aan begint hij de hoop op te geven, vertrouwt hij me toe. Ondanks zijn boeiende leven mist hij iets fundamenteel. De liefde is voor hem geen kers op de taart. Het is de taart zelf. Hij wilt het maximum uit het leven halen en dat kan voor hem alleen als hij iemand aan zijn zijde heeft die niet alleen verlangen, intimiteit en passie met hem wil delen, maar ook verhalen, dromen en interesses.

Zijn verhaal raakte mij echt. Ik voelde met hem mee. Hier was een man die al een flink deel van zijn leven hard gewerkt had en daardoor ook veel bereikt had. Maar hij had niemand om de vruchten van zijn arbeid te delen. Hij had het hart op de goede plaats. Zoveel was duidelijk. Een kerel met veel troeven die ik zou aanraden aan elke single vrouw. En toch slaagde hij er niet in om een fantastische liefdesrelatie te vinden.

Tijdens het gesprek vraag ik hem wat hij doet om liefde te vinden.

“Ik ga ongeveer een keer per maand op date,” zegt hij fier.

“Vergelijk het eens met een toptennisser,” ga ik verder, “wat zou je ervan denken als iemand op topniveau wil spelen en ongeveer één keer per maand zou oefenen? Zou zo iemand de top bereiken, denk je? Denk je dat zo iemand een Grand Slam wint?”

“Nee, ik denk niet dat dat zal volstaan voor een toptennisser,” gaf Johan toe.

“Wel,” zeg ik, “met de liefde is het net zo. Als je geen doorsnee liefde wil, maar het liefdesleven van je dromen, dan moet je veel meer actie ondernemen.”

“Dan is het simpel,” besluit Johan, “dan moet ik dus gewoon meer daten?”

“Dat is al een begin,” zeg ik, “maar wat denk je dat er gebeurt met een tennisser die gewoon meer balletjes gaat slaan op het tennisveld? Kan je zo de top bereiken?”

Om een lang verhaal kort te maken, Johan beseft dat het minst effectieve wat je kan doen, is: in je eentje verder aanmodderen. Gewoon meer daten helpt je niet om ware liefde te vinden. Gewoon meer daten levert je gewoon meer frustratie op. Het is zoals balletjes slaan op het veld zonder mentor. Wie zou het niet dom vinden als een atleet zichzelf de kans ontzegt om de top te bereiken door het alleen te willen doen?

Daten in de 21e eeuw is net als tennissen een kunst.

Dus waarom zou je in je eentje balletjes blijven slaan op het veld van Cupido? Waarom zou je jezelf blijven pijnigen als de liefde binnen handbereik ligt met professionele hulp? Hoe lang ga je nog koppig zelfsaboterende mantra’s herhalen? Hoe lang ga je jezelf nog een warm, uniek, sprankelend liefdesleven ontzeggen?

“Ik moet het alleen doen!”

“Ik moet gewoon meer daten!”

“Ik moet niets doen, dan komt de liefde vanzelf!”

….

Nope. Niemand wint een tennistoernooi door zichzelf te trainen. Niemand wint een toernooi door enkel meer balletjes te slaan. En niemand wint vanzelf een toernooi. Dat gebeurt misschien in de filmwereld, maar niet in het echte leven.

En zeker niet als je eenmaal de dertig voorbij bent. Je hangt niet meer rond op een campus of studentenfuiven waar honderden geweldige singles vertoeven.

Je moet niet enkel meer dating acties ondernemen. Je moet de JUISTE dating acties ondernemen. Je moet niet enkel meer singles ontmoeten. Je moet de JUISTE singles ontmoeten. En dat kan je allemaal leren. Net zoals een atleet kan leren sporten op topniveau. Met een professionele, voltijdse mentor onder de arm.

Het raakt mij als iemand hunkert naar een huis gevuld met partner en liefde. Het raakt mij als jij een fantastisch mens bent die geen levensgezel vindt omdat je ZELF in de weg staat van een fantastisch liefdesleven. Laat je hulp toe zoals Johan? Of verstop je jezelf achter smoesjes, zoals bijvoorbeeld dat de liefde nu niet je prioriteit is?

Mag ik even heel rechtuit met je zijn? Als je nu een reden vindt om de liefde geen topprioriteit te geven, dan denk ik dat je altijd wel redenen zal vinden. Zelfsabotage is namelijk een automatisch proces. Een proces dat je van kleinsaf onbewust opbouwt. Je kan dit enkel doorbreken door externe, objectieve ogen en oren in te schakelen…

Wat ga jij nu doen?

Raakt het verhaal van Johan jou ook? Hunker jij ook naar ware liefde in je leven en wil je hierbij hulp? Als je samen met mij wil bekijken of ik je kan helpen om het liefdesleven van jouw dromen te realiseren, contacteer me en dan bekijken we je opties. Sorry als ik even recht door zee ben, maar niet iedereen komt in aanmerking voor mijn begeleiding. Als ik meen dat het niets voor jou is, dan zeg ik dat gewoon. Als ik denk dat ik wel kan helpen, dan bespreken we hoe dat eventueel zou kunnen. Elke maand geef ik 3 gratis strategie-sessies weg. Het aantal sessies is beperkt, dus wees snel als je zo’n sessie wil. Inschrijven neemt slechts een paar muisklikken in beslag. Doe het dus nu! Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

*Johan is een fictieve naam uit respect voor de privacy van mijn cliënten.

#man #in gedachten #in hoofd #alleen thuiskomen

Geef een reactie