Je raadt niet wat mijn partner waard is!

Vandaag moest ik alleen voor de kinderen zorgen. De hele dag. Niets bijzonder, zal je zeggen. Dat doen zoveel vrouwen. Ik kan geloven dat er vrouwen zijn die heel wat meer energie hebben dan ik. Wellicht zijn ze dan ook niet zes maanden zwanger én hooggevoelig. Inderdaad, ons derde kindje is onderweg. In december mogen we onze prins van liefde verwelkomen. En ik ben niet één van die vrouwen die bruist van energie tijdens de zwangerschap. Gelukkig ben ik ondernemer en kan ik mezelf de rust gunnen die ik nodig heb. Maar vandaag dus niet. Vandaag was het een drukke dag. Gelukkig zijn mijn ouders ook nog langsgeweest en hebben ze een paar uren met de kindjes gespeeld. Dankjewel oma en opa. Ik zet jullie te weinig in de bloemetjes. Bij deze wel in mijn blog! Ik ben zo dankbaar voor al jullie hulp, inspanningen en liefde!

Zeven jaar geleden had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik het gezins- en liefdesleven zou hebben dat ik nu heb. Ik verlangde naar liefde maar vond het niet.

Een goede vriendin van me probeerde me vaak gerust te stellen met de boodschap dat alles zo snel kan veranderen in je leven. Ze geloofde dat ik het waard was om liefde in mijn leven te hebben. Maar ik herinner me ook de eindeloze gesprekken die we hadden over mijn gebroken hart. De charmeur op wie ik ooit zo vreselijk verliefd was. Beschikbaar voor vleselijk genot. Geen commitment. Ik was blind en tegelijkertijd wist ik wel dat die liefde geen echte liefde was. Maar hoe vergeet je zo iemand? Soms lukt dat niet. Daar had mijn vriendin ook geen antwoord op. Dus bleef ik aanmodderen.

Een andere vriendin adviseerde me dat ik moest volhouden als ík dacht dat iemand de ware was. Als ik écht geloofde dat we voor elkaar bestemd waren, dan moest ik geduld hebben en alles zou vanzelf wel in orde komen. Wat een mooie gedachte! Het had een zin kunnen zijn uit een gedicht of een ballade. Misschien zoiets als Pour que tu m’aimes encore van Céline Dion. Een prachtig lied. Ik luister zo ontzettend graag naar haar betoverende, krachtige stem, die tegelijkertijd zo kwetsbaar en zacht kan zijn.

Als je de inhoud van dat lied toepast, dan zou je jezelf aan iemands voeten moeten werpen in naam van de liefde. Daar komt het min of meer toch op neer. Die tactiek werkt echter niet. Ik heb lang gewacht. Gelukkig geen jaren. Maar maanden kunnen ook al een eeuwigheid duren. Maar er gebeurde niets. En er zou ook niets gebeurd zijn, zelfs niet als ik mezelf in goud had veranderd. Nee, Céline Dion, je ideeën zijn fantasie.

Intussen kreeg ik nog een ander welluidend advies. Vol enthousiasme dacht ik dat het wel zou werken. Het is ook zo ontzettend gemakkelijk om toe te passen. Namelijk: als je niet zoekt, komt de liefde vanzelf. Welke vrijgezel heeft dit nog niet minstens één keer gehoord? De bittere realiteit is dat de liefde zelden komt als je haar niet actief zoekt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans zeer groot is, als je eenmaal de dertig voorbij bent, dat je alleen blijft als je niet zoekt. De hamvraag is HOE je zoekt.

Zoeken vanuit wanhoop en behoeftigheid, dat werkt niet. Daarmee stoot je anderen juist af. Dat had ik al gemerkt. Hoe moest ik dan zoeken? Over die vraag heb ik me zo lang het hoofd gebroken. Ik las boeken over hoe je je ex kan terugkrijgen. Ik volgde cursussen om te leren hoe je mannen moest aantrekken. Maar ik bleef aanmoderen. Die boeken en cursussen waren veel te algemeen. Ik had advies op maat nodig. De visie van een expert die niet alleen zelf geworsteld had maar ook echt succes bereikt.

Uiteindelijk ben ik zelf op zoek gegaan naar de geheimen van liefde. En die heb ik gevonden. Ik heb ze toegepast en zo de echte liefde van mijn leven gevonden. Vandaag is hij wat ziekjes en ligt hij sinds de late namiddag in bed. Vandaar dat ik vandaag alleen met de kinderen bezig was. Want normaal helpt hij wel. Voor hem komt ons gezin op de eerste plaats. Ondanks zijn drukke professionele leven. Ondanks alle verplichtingen die zijn werk als departementshoofd en professor van hem vragen. Hij maakt keuzes. Omdat ik gekozen heb voor zo’n man. En als jij het anders ziet of als jij een man wil zijn die zich enkel bezig houdt met werk en die alleen voor eten en intimiteit thuis komt, dan is dat ook goed. Dat is jouw vrije keuze. Of je relatie dan blijft duren, betwijfel ik.

Ondanks de drukte van vandaag, voel ik me dankbaar. Een dag als vandaag zet nog eens extra in de verf dat ik mezelf zo gelukkig mag prijzen. Omdat ik een droomrelatie heb. Ik neem mijn relatie niet vanzelfsprekend. Ik beschouw mijn liefdesleven als een geschenk, een keuze die hij en ik elke dag opnieuw maken om samen ons leven te delen. Als partners. Als ouders. Als professionals. We steunen elkaar, door dik en dun.

Dus, nu de kinderen in bed liggen, voel ik me omhuld door een warm gewaad. Een donsdeken van dankbaarheid voor de liefde in mijn leven. Voor mij is er niets waardevollers dan liefde. De liefde van mijn man. Mijn liefde voor hem. De liefde voor onze kinderen. Ze zijn allemaal van onschatbare waarde. En dit betekent niet dat mijn echtgenoot en ik geen eigen leven hebben. Of dat ik mezelf enkel zie in functie van de liefde. Of dat ik geen eindeloze passie voel voor mijn job. Maar het hangt allemaal samen. Liefde geeft me zin en energie, zodat ik bijvoorbeeld mijn klanten op de best mogelijke manier kan helpen om ook een droomrelatie te realiseren.

Het goede nieuws is: dit ligt binnen handbereik voor elke single! Ook voor jou! Als je slim en succesvol bent, is het moeilijk om liefde te vinden omdat je te maken hebt met specifieke uitdagingen. Je hebt een druk leven en tijd is kostbaar. Je bent veeleisend en je bent gewend om vooral met je hoofd te werken. Maar liefde is niet business as usual. Daarom heb je advies op maat nodig. Van iemand die ook geworsteld heeft. En succes geboekt. Jouw droomrelatie zit om de hoek op jou te wachten. Je moet wel de stappen zetten om hem te vinden. Overwin je obstakels. Overwin je werkverslaving. Overwin je angst. Maak tijd. Maak ruimte. Voor de liefde. Tenminste, als liefde voor jou ontzettend waardevol is. Je hoeft dit niet alleen te doen! Ik geloof in jou! Geloof jij in jezelf?

Herken je jezelf in mijn worstelingen? Wil je ze ook overwinnen om je droompartner te vinden en wil je hierbij hulp? Als je samen met mij wil bekijken of ik je kan helpen om het liefdesleven van jouw dromen te realiseren, contacteer me en dan bekijken we je opties. Sorry als ik even recht door zee ben, maar niet iedereen komt in aanmerking voor mijn begeleiding. Als ik meen dat het niets voor jou is, dan zeg ik dat gewoon. Als ik denk dat ik wel kan helpen, dan bespreken we hoe dat eventueel zou kunnen. Elke maand geef ik 3 gratis strategie-sessies weg. Het aantal sessies is beperkt, dus wees snel als je zo’n sessie wil. Inschrijven neemt slechts een paar muisklikken in beslag. Doe het dus nu! Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

2017 Karianne 012 met #gezin

Geef een reactie