Ongepaste orgie of natuurlijk naakt?

Er waait een nieuw schandaal door België. Een lokaal politicus heeft zich bezondigd aan een orgie. Zegt men. Ging het om één of ander wansmakelijk forum, waar rijzende politieke sterren een mooie plaats op de kieslijst van 2018 konden ruilen voor seksuele gunsten? Een soort Weinstein orgie? Neen. Ging het om een stiekem feest waar politici nu eens eindelijk massaal konden vreemdgaan? Neen, de partners waren ook uitgenodigd. Ging het om een feest à la Genval, waar minderjarigen bij betrokken waren? Of was er sprake van andere vormen van uitbuiting en misbruik? Neen, het was een privé-feest voor volwassenen. Ze waren daar uit vrije wil. Vrije wil, ja, toch wel.

Dit verhaal gaat over niets meer en niets minder dan een preuts pervers persoon – wellicht iemand die zelf niet aan zijn trekken komt. Het gaat om iemand die het niet eens is met het feit dat er in een zomerbar eens een naaktfeest wordt georganiseerd. Hij probeert manu militari zijn gelijk af te dwingen. In de sauna kom je wellicht meer naakt tegen dan op het feest te zien was. Op een naaktstrand ook. Ik weet het niet, want ik heb de foto’s niet bekeken en ik zal dat niet doen. Ik doe niet mee aan de machtswellust van een enkeling en de mediageilheid van velen. Of de hypocrisie van zij die zeggen geschokt te zijn door de vrijetijdsbesteding van een politicus.

Dit verhaal gaat ook over onze collectieve beleving van naakt zijn. Sauna’s en naaktstranden, dat is voor sommige Belgen kennelijk moeilijk te slikken. Waarom eigenlijk? We worden naakt geboren. Uiteraard. In vroegere tijden hebben we eeuwenlang quasi naakt geleefd. Vanwaar komt die schaamte om naaktheid? Naakt zijn is een natuurlijke toestand. Als criminologe vermoed ik dat er veel minder seksueel geweld zou zijn als we nog een pak meer gewend waren aan naaktheid. En dat lijkt moeilijk in deze tijden. Politieke correctheid en religie vormen een teletijdmachine voor de waarden waar we zo hard voor moeten hebben vechten. Een machine die ons teleporteert naar het verleden. We leven bij momenten in een achterlijke tijd waarin naarstig gediscuteerd moet worden over de vraag of het bedekken van huid en haren een recht dan wel onderwerping is. Alsof dat ooit een vraag zou moeten zijn. Je kan net zo goed discuteren over de vraag of de maan vierkant dan wel rond is.

Neen, neen, neen: er is niets mis met naakt zijn. Evenmin is er iets mis met affectie. «Maar, er werd gekust en gestreeld op dat wansmakelijke feest!» werpt u tegen. «Wel, lang leve de affectie,» scandeer ik. Wie zegt dat de koppels gewoon elkaar niet aan het kussen waren? En als het al zo was dat mensen kusten met aantrekkelijke lippen met wie ze verder geen band hebben, wat dan nog? De partners waren er bij! Dat is tenminste transparant. Als relatie-expert weet ik dat er in de dagdagelijkse praktijk van liefde en relaties pas schrijnende toestanden vast te stellen zijn!

Zo wordt er in minstens vier op de tien huwelijken vreemdgegaan. En in meer dan de helft van de relaties wordt er niet of nauwelijks meer gevreeën. Dat zijn hallucinante cijfers. Echt een reden om geshockeerd te zijn. En dat is maar een schatting. Een deels of totaal gebrek aan affectie is bijzonder schadelijk voor het koppel maar ook voor hun kroost, zelfs levenslang. Kinderen die opgroeien zonder het zien van de affectieve band tussen hun ouders, zijn later veel moeilijker in staat om zelf relaties aan te knopen. Ze lopen meer risico om bindingsangst te ontwikkelen en slechte partners aan te trekken. In mijn praktijk ontmoet ik vaak genoeg mensen die als kind weinig of geen ouderlijke affectie ervaren hebben en die niet weten hoe een gezonde, normale relatie eruit ziet. Bijgevolg zijn ze zelf niet in staat om affectie te uiten en te ontvangen.

Daarnaast begeleid ik ook wel eens cliënten die niet kunnen kiezen tussen hun partner en hun minna(a)r(es). Ze willen geen dubbelleven en dus vragen ze hulp. Dan gaat het om personen die de emotionele band met hun partner hebben verloren. De zorg voor de kinderen. De taken van het huishouden. De eisen van de job. Langzaam maar zeker groeit het koppel uit elkaar. Ze stoppen met elkaar aan te raken. Ze kussen niet meer. Tenslotte vrijen ze niet meer. Op den duur is de affectie afgestorven. Zo’n naaktfeest kan een middel zijn om de affectieve component van je relatie te vieren of nieuw leven in te blazen. Om jezelf eraan te herinneren dat het leven niet alleen uit werken en zorgen bestaat. Affectie is een fundamentele behoefte!

Dit is een moment waarop alle politici, ongeacht hun partij, als één blok achter deze man zouden moeten staan. Het kan iedereen overkomen. Want in de ene partij zitten echt niet meer of minder nudisten dan in de andere. Allen zouden ze moeten eisen dat de politie laat zien wat ze waard is. Voor de politie zou het niet zo moeilijk moeten zijn om via de Federale Computer Crime Unit de identiteit van deze perverse crimineel te achterhalen, hem op te pakken en te straffen. Want je mening afdwingen door een ander te gaan fotograferen en dan af te persen, dat stinkt naar dictatoriale of in ieder geval narcistische trekjes. En dat hebben we niet nodig in dit land. In dat geval moeten we kunnen rekenen op politie en parket. Als zij deze situatie niet snel kunnen oplossen, dan stel ik me toch vragen bij de performantie van de ordehandhavers.

Los hiervan zie ik werkelijk niet in waarom die politicus zou moeten ontwaken in de hel toen hij de foto’s zag. Ik zou niet weten waarvoor hij zich moet schamen. Het feit dat er een feest was? Het feit dat er affectie uitgewisseld werd? Het feit dat elk mens lippen, billen en borsten of een piemel heeft? Er is niets beschamend aan naakt zijn. Er is niets beschamend aan kussen. Er is niets beschamend aan affectie. Het is gezond dat we gewend zijn aan lichamelijk naakt. Het is gezond om affectie te tonen. Sterker nog, het is levensnoodzakelijk. En hoe mensen dat willen doen, is hun privé-zaak.

Als je samen met mij wil bekijken of ik je kan helpen om het liefdesleven van jouw dromen te realiseren, contacteer me dan. Sorry als ik even recht door zee ben, maar niet iedereen komt in aanmerking voor mijn begeleiding. Als ik meen dat het niets voor jou is, dan zeg ik dat gewoon. Als ik denk dat ik wel kan helpen, dan bespreken we hoe dat eventueel zou kunnen. Elke maand geef ik 3 gratis strategiesessies weg. Het aantal sessies is beperkt, dus wees snel als je zo’n sessie wil. Inschrijven neemt een paar muisklikken in beslag. Doe het dus nu! Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

shutterstock_724951429

Geef een reactie