Waarom je liefde nooit alleen vindt!

“Wie heeft er nu hulp nodig om een levensgezel te vinden?” Dit idee speelde lange tijd bij Vincent*. Hij was ervan overtuigd dat een “normaal” mens in staat moet zijn om alleen een droomrelatie te vinden. In de praktijk merkte hij wel dat het niet van een leien dakje liep. Vrouwen die hij aansprak, haddens nauwelijks oog voor hem. Als hij op datingsites berichten stuurde, kreeg hij zelden antwoord. Heel frustrerend was dat.

Zijn vrienden stelden hem gerust dat hij gewoon geduldig moest zijn. De liefde zou wel vanzelf komen. Vincents vrienden hadden makkelijk praten. Een deel van hen had al een partner. Anderen genoten van een leven van werken, feesten en alleen maar doen waar ze zin in hadden. Die waren niet klaar voor een serieuze relatie. Maar Vincent wilde wel dolgraag de vrouw van zijn dromen vinden. Het welluidende advies van “zoek niet en gij zult vinden” legde hem alleen maar windeieren. Een relatie kwam er niet. Ik begrijp Vincent wel. Zelf heb ik dat advies ook gekregen én gevolgd. Zonder resultaat.

Het was voor Vincent dus al een grote stap om deel te nemen aan mijn webinar “De 5 geheimen voor een droomrelatie!”. Net als de andere deelnemers vond hij deze training heel nuttig. Vol enthousiasme besloot hij om zijn queeste naar liefde over een andere boeg te gooien. Hij ging aan de slag met de inzichten en de tools die hij had geleerd tijdens het webinar. Maar nog altijd was Vincent ervan overtuigd dat hij het alleen moest doen. Hij geloofde dat een slimme en succesvolle kerel als hij heel wat te bieden had voor een vrouw. Zoiets simpel als een geweldige vrouw aan zijn zijde vinden, moest toch wel lukken? Op professioneel vlak had hij al ruimschoots bewezen tot welke knappe prestaties hij in staat was. Hij had een eigen huis, vrienden en toffe hobby’s. Duiken en reizen waren zijn passie. Vol goede moed zette hij zijn zoektocht verder…

Een half jaar na het webinar bleek de liefde nog altijd spoorloos te zijn. Meer dan genoeg vrouwen passeerden de revue, maar niemand die echt bij hem paste. Op een dag zag Vincent in dat het welletjes was geweest. Hij wilde geen tijd meer verspillen. Dus besloot hij om toch maar mijn persoonlijke hulp in te roepen. Via mijn website schreef hij zich in voor een strategiesessie. Groot was zijn verbazing toen hij tijdens dit gesprek ontdekte dat mijn coaching programma niet voor iedereen toegankelijk is. Hij dacht immers dat, aangezien hij beslist had hulp te vragen, dat hij dat dan ook zou krijgen.

Aan mijn programma zijn echter voorwaarden verbonden. Alleen personen met het hoogste groeipotentieel komen in aanmerking, want dan kan het programma prachtige vruchten afwerpen. Dan haal je ook het maximum uit het groepsgedeelte van het traject. Want als iedereen van een heel hoog niveau is, dan kan je elkaar als groep ook op een heel hoog niveau ondersteunen. Je groeipotentieel wordt bepaald door een aantal zaken.

Zaken zoals dat je intensief met jezelf aan de slag wil gaan. Dat je het normaal vindt om uit je comfortzone te komen. Dat je het lef hebt om heel veel actie te nemen en op je bek te gaan. Dat je bereid bent om je op te stellen als student en vanuit je kracht en niet als betweter of Calimero. Dat je echt open staat om je blinde vlekken en vastgeroeste patronen overboord te gooien. Dat je niet bij de eerste de beste tegenslag het hoofd laat hangen. Dat je nu eindelijk op een strategische en bewuste manier liefde gaat zoeken.

Vincent begreep dat het veel van hem zou vragen om deze transformerende reis aan te gaan. Ook op financieel vlak. Hij wist wel dat exclusieve coaching altijd gepaard gaat met een bepaalde investering, maar hij was ook bezorgd. Zijn grootste twijfel was het rendement van het programma. Wat als het niets zou opleveren? Wat als hij op het einde van het traject nog altijd geen droompartner had? Tegelijkertijd besefte hij dat het rendement van coaching altijd de resultante is van wat de coach geeft én wat de coachee ermee doet. Hij realiseerde zich ook dat het feit dat hij de resultaten van relatiecoaching gelijkstelde met een relatie op zichzelf problematisch was. Hij was namelijk zo gefocust op zijn relatiedoel dat hij de weg ernaartoe “vergat”. Dit is een beetje hetzelfde alsof je bij elke  prille relatie op voorhand de garantie zou willen dat je je leven lang samen blijft.

Ondanks zijn twijfel had Vincent het gevoel dat hij geen keuze had. Hij wilde de vrouw van zijn dromen vinden en alles wat hij tot nu toe gedaan had, werkte niet. Alleen verder ploeteren was dus geen optie voor hem. Hij besliste om te aanvaarden dat hij niet precies wist welke uitkomst coaching voor hem zou hebben. Het was een sprong in het onbekende. Maar hij zag ook een parallel tussen deze sprong en de noodzaak om te springen op liefdesvlak. Want een relatie beginnen met iemand vraagt ook dat je op een gegeven moment springt. Je weet immers niet waar je zal eindigen. Maar als je op een bewuste en strategische manier je partner vindt, dan weet je in ieder geval wel waar je bent begonnen. Ik stel vast dat mensen die het te moeilijk hebben om te investeren in zichzelf het nog veel moeilijker hebben om te investeren in een relatie. Dit is een immens struikelblok dat goede potentiële partners aanvoelen en hen afstoot.

Vincent besloot dus om te springen. Om zich te laten helpen. Intussen heeft hij al heel wat acties ondernomen en past hij zoekstrategieën toe. Hij merkt nu al dat hij vrouwen begint aan te trekken van een heel ander niveau. Hij heeft geleerd hoe hij het kaf van het koren kan scheiden. Waar er vroeger veel “kaf” was, is er nu voor hem veel “koren”! Hij trekt grenzen. En net daardoor creëert hij een heleboel opportuniteiten op liefdesvlak. Vincent liet me vorige week weten dat hij deze resultaten nooit had kunnen bereiken binnen zo’n kort tijdsbestek als hij alleen was blijven verder doen…

Herken je jezelf in de ervaring van Vincent en wil je aan de slag met je liefdesleven? Oplossingen voor al deze problemen en veel meer leer je in het High level coaching programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 3 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

 

*Omwille van pricacy-redenen is Vincent een fictieve naam.

Marketing foto 025

Geef een reactie