Waarom je mijn Master Class beter niet volgt!

Het is woensdag 14u09 als ik dit schrijf. Ik zit op mijn kantoor op zolder en werk aan een nieuw blogartikel. Dit artikel dus. Zoals vele nachten is ook de afgelopen nacht onderbroken geweest. Om een pamper te vervangen. Om een tut te geven. Om even te troosten. Zo is het leven van een jonge ouder. Bij jong ouderschap hoort nu eenmaal het fenomeen van de onderbroken nacht.

VROEGER zou ik wellicht op de sofa liggen na een korte nacht. Waarom zou ik immers de spreekwoordelijke pen pakken om een artikel te schrijven terwijl ik moe ben? Ik mag toch wel even uitrusten na een vermoeiende nacht? (Life-work balance is belangrijk en daar heeft toch iedereen recht op? En zei een Britse econome in het begin van deze week op het tv-programma Ter Zake niet dat we nu eindelijk moeten stoppen met onze verslaving aan groei?)

VROEGER was een tijd dat ik de dingen liet gebeuren. Dat ik het goed bedoelde advies van mijn vrienden en collega’s volgde. Die beweerden bijvoorbeeld dat de liefde komt als je niet zoekt. En op momenten dat ik een relatie had – maar geen geëngageerde verbinding – zeiden ze dat ik geduld moest hebben. Dat het engagement wel zou komen. Als de tijd rijp was. 

De tijd, ja, ja. Kijk, als ik meer over de tijd wil weten, dan lees ik Proust wel. Of Heidegger.

Want NU zit de leuze van Petra in mijn hoofd. Dit is een refrein uit haar hit «Niets voor niets»:

«Niets voor niets. 

Je moet er alles voor doen. 

Je krijg niets voor niets in het leven.»

Ik vind dat ze overschot van gelijk heeft. En jij?

Ben je klaar om er alles voor te doen om een droomrelatie te krijgen?

Ben je klaar om na een vermoeiende dag naar een avondactiviteit voor singles te gaan?

Ben je klaar om tegen je baas te zeggen «Sorry, ik kan niet laat werken nu. Ik ga straks op date!»?

Ben je klaar om 100 «mislukte» ontmoetingen te hebben vooraleer je de ware tegenkomt?

Ben je klaar om het woord mislukking in de vuilbak te gooien en te vervangen door leerervaring?

Ben je klaar om op date te gaan als je de regen of 5 graden onder nul moet trotseren?

Ben je klaar om een babysit voor je kinderen te vragen zodat je andere singles kan ontmoeten?

Ben je klaar om je ongemakkelijk te voelen als je een afspraak hebt met een wildvreemde?

Ben je klaar om al je vooroordelen tegen (live en online) daten aan de kant te zetten?

Ben je klaar om 50 berichten naar singles te sturen en slechts 5 antwoorden te ontvangen?

Ben je klaar om jezelf opnieuw en opnieuw voor te stellen aan een wildvreemde vrijgezel?

Ben je klaar om je dating vaardigheden aan te scherpen en daarvoor jezelf echt uit te dagen?

Ben je klaar om ja te zeggen zelfs als je geen idee hebt wat je dat concreet zal opleveren?

Ben je klaar om je wantrouwen in het museum voor Gedane Zaken Nemen Geen Keer te laten?

Ben je klaar om te vallen, op te staan, te vallen, op te staan en door te gaan, zoals Petra zingt?

Of dwaal je nog volop rond in het Museum voor Schone Zelfbedrogkunsten?

Ja, maar ik ben toch geen wanhopig mens, dus ik ga niet expliciet op zoek. (Dat dacht ik ook).

Ja, maar ik heb geen zin in 100 dates. (Had ik ook niet, maar ik heb nu wel een droomrelatie.)

Ja, maar ik mag toch uitrusten na het werk. (Ja hoor… na je 65ste. Dan zal er tijd genoeg zijn.)

Ja, maar ik heb net een woning gekocht, dus ik ga geen geld geven aan coaching. (Ja, een woning is belangrijk, maar ik vind het nog veel belangrijker dat ik niet voor de rest van mijn leven alleen zou blijven zitten in zo’n mooie woonst, of dat ik er mensen binnenhaal die slecht voor me zijn!)

Ja, maar ik vind het echt nodig om er te zijn voor mijn kinderen. (Ik ook, en laten zien dat ik naast moeder ook een persoon ben met eigen behoeften en dromen, vind ik minstens even belangrijk.)

Ja, maar ik ga liever op reis met het geld dat jouw coaching programma kost. (Je kan ook op reis gaan met de rugzak – heb ik gedaan, kost bijna niets, werkt helend en versterkt je mentale én lichamelijke conditie. Ik had een periode dat ik zelfs tweedehandskledij kocht, gewoon om geld te sparen om mijn levensdoelen te realiseren. En die doelen? Die heb ik inderdaad verwezenlijkt!)

Ja, maar ik ga eerst zelf proberen om een relatie te vinden (Oké, en wat deed je tot nu toe dan? Als je blijft doen wat je tot nog toe deed, krijg je wat je tot nog toe kreeg. Geen droompartner.)

Ja, maar ik moet eerst mijn relatiebreuk verwerken; ik zit met een trauma door mijn narcistische ex. (Tja, ik ben opgegroeid met een narcistische vader. Ik had twee decennia te verwerken door een jeugd met trauma’s en worstel er soms nog mee. Maar weerhoudt dit me om vol moed te springen en erop te vertrouwen dat ik mijn doel zal bereiken? Neen. Neen. En nog eens neen.)

Ja, maar ik ben niet goed in daten. (REALLYYY?! Dat word je net door het te DOEN).

Ja, maar niemand wil met me afspreken (REALLYYY?! bis. Hoeveel initiatief heb je zelf genomen?)

Ja, maar ik vind toch niemand (REALLYYY?! tertio. Hoelang ga je jezelf nog in de grond stampen?)

Ja, maar Karianne, BIJ MIJ IS DAT ANDERS.

De hamvraag is: IS THAT REALLY TRUE?! Stemmen al die ideeën overeen met de werkelijkheid?

En zelfs als er waarheid in zit, ga je daarvoor de handdoek in de ring gooien en je doel dumpen?

Om te vermijden dat je ooit zelf gedumpt wordt? Om geen enkele risico voor je hart te nemen?

Kijk, er iets helemaal niets mis mee als je niet klaar bent om alles te doen wat nodig is. Om een bepaald doel te bereiken in je leven. Bijvoorbeeld, ik ben nu niet klaar om mijn lichaam weer in topconditie te krijgen. Om weer te gaan lopen, zwemmen en gevechtskunst te doen. Ik heb op dit moment andere prioriteiten, zoals mijn gezin en mijn (potentiële) klanten. Jullie dus. Wellicht verandert dat als mijn dochter naar school gaat en ik overdag kan werken in plaats van ‘s avonds of op momenten dat de babysit er een paar uren is. En daar is niets mis mee.

Zolang je maar geen rondjes loopt in het Museum voor Schone Zelfbedrogkunsten. Zolang je maar niet de verantwoordelijkheid voor je liefdesleven legt bij het gebrek aan tijd door je kinderen of je drukke job, de lening voor je woning, de gebrekkige kwaliteit van je dates, de vluchtigheid in de maatschappij, het individualisme van tegenwoordig, het trauma door je narcistische ex, het «feit» van wantrouwen en cynisme in je hoofd, of simpelweg het lot. Of God.

Zolang je maar in het ECHT Museum voor Schone Levenskunsten rondwandelt, beseffende dat je op dit moment BESLIST dat je bepaalde acties niet WIL nemen. En dat je daardoor bepaalde dromen niet realiseert.

Wat is nu de eerste actie die je kan nemen? 

JUST DO IT.

Een belofte maken aan jezelf dat je iets gaat doen en je daaraan houden.

Welke zelfbedrogkunst beoefen jij op dit moment om niet 1000% voor een droomrelatie te gaan?

Welke beloftes aan jezelf maak je nu nog niet waar?

Hoe zou het zijn als je dat wel deed?

Natuurlijk zit je met een bepaalde onzekerheid.

Als je acties gaat nemen op liefdesvlak, weet je niet 100% zeker welk resultaat je gaat boeken.

Ga je je droomrelatie echt vinden?

Sommige coachen beweren dat je met 100% zekerheid je doel zal bereiken als je hun hulp aanvaardt. Ik beweer niets. Ik stel wel vast dat 87% van mijn klanten een droompartner vinden op het einde van het traject. Ik sta echter niet garant voor het resultaat dat een individuele klant gaat boeken, want daar ben je op de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor. De eerste stap die je zal moeten zetten, is geloven in jezelf. Geloof maar dat jij echt een droompartner kan en zal vinden! Geloof in je eigen kunnen. Vraag niet aan een ander om te beweren dat hij of zij jou 100% zeker gaat kunnen helpen maar neem zelf eigenaarschap over je liefdesleven! Neem actie!

Er zijn mensen die beweren dat hun meditatie-oefeningen of boeken je een droompartner gaan opleveren, of dat één of andere workshop je 100% seksgarantie geeft. Er zijn ook mensen die beweren dat ze UFO’s hebben gezien of dat astrologisch tekens je toekomst voorspellen, dat het universum je geeft wat je wenst als je maar hard genoeg wenst, of dat bomen een ziel hebben. Aan bijgeloof en misbruik door goedgelovigheid geen gebrek. Maar wat schiet je ermee op?

En zo is het ook in de liefde. Geloof in jezelf, vraag hulp aan de juiste persoon en neem actie!

Een eerste en eenvoudige actie jij nu kan nemen, is meedoen aan mijn GRATIS online Master Class De «5-sleutels-voor-succes» strategie. Tenminste, als de bovenstaande ja, maars niet op jou van toepassing zijn. Want dan neem je beter niet deel aan deze unieke training. 

Klik HIER om meer informatie te krijgen en je aan te melden voor de Master Class.

Iedereen verdient een fijne relatie!

Want ook ik, net als jij, worstelde met de liefde. Het heeft me jaren gekost om door te breken door mijn patronen van koppigheid, van zelf willen doen, van vooroordelen, van ongeloof, van wantrouwen, van een afwachtende houding. Totdat ik op een dag gezegd heb. En nu is het basta. Nu ga ik echt doen wat nodig is om een droompartner te vinden. En ik heb hem gevonden.

En voor nu, een fijne dag of avond gewenst,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

 

Master Class

 

Geef een reactie