Wanneer is 2018 NIET jouw jaar voor relatiecoaching?

Twintig jaar geleden kreeg ik mijn allereerste relatie. We hadden elkaar ontmoet op een feestje. Het klikte. We werden snel een koppel. Ik dacht dat ik de liefde van mijn leven had gevonden. «All You Need Is Love,» luidde mijn mantra. Tot ik merkte dat ik een aantal dingen echt miste in die relatie. Wat, kon ik moeilijk onder woorden brengen. Ondertussen was ik constant aan mezelf aan het werken. Psychologen en andere therapeuten hielpen me om mijn pijnlijke jeugdervaringen een plaats te geven. Ook om een zware depressie en een post-traumatisch stress sydroom te overwinnen. Als twintiger was ik bij momenten een gestrand schip. Een mentaal wrakschip. Ik voelde zoveel pijn vanbinnen en hunkerde naar een zalf om die pijn weg te nemen. En de liefde? De liefde was mijn DROOM, mijn verlossing, mijn verlangen, het universum waarmee ik wilde samensmelten.

De 13 jaren na mijn eerste liefde heb ik veel dates en nog andere relaties gehad, de ene al beter dan de andere. Laat ik eerlijk zijn: eigenlijk heb ik maar wat aangemodderd. Ik praatte met vrienden en kennissen. Ik las een boek hier en volgde een workshop daar. Nee, ik begreep ECHT NIET hoe het kwam dat ik maar niet «The One» ontmoette. Immers, ik ondernam toch zoveel actie om ware liefde te vinden?! Ik dacht dat als ik maar genoeg trainingen over daten, relaties en liefde zou volgen en als ik genoeg aan mezelf zou werken, dat Cupido me dan uiteindelijk wel een soulmate zou bezorgen. Heb jij dat ook al eens gedacht?

Want als ik al zoveel moeite deed om dingen bij te leren en om een toplief te vinden, HOE zou iemand anders me dan in godsnaam kunnen helpen? Wat zou die persoon kunnen bijdragen dat ik nog niet weet of niet kan of niet doe? Dus modderde ik maar wat aan. Tot ik in de gaten kreeg dat ik ECHT FOUT bezig was door deze «fladder-aanpak» te hanteren. Als een vlinder fladderde ik van cursus naar cursus en van date naar date. Maar ik had niemand die mij ECHT uitdaagde in mijn vastgeroeste denkpatronen. Want ja, training hier en (zelf)gesprek daar, dan leerde ik wel technieken en wat kennis en ik voelde me soms minder alleen. MAAR… ik werd niet systematisch geconfronteerd met mijn blinde vlekken. Evenmin werd ik langdurig uitgedaagd EN aangemoedigd. Ik had mijn eigen ideeën maar ik kreeg geen rake observaties van een neutrale professional voorgeschoteld. Ik leerde geen TOTAALSTRATEGIE om naar liefde te zoeken. Geldt dat ook voor jou?

Uiteindelijk zag ik wel in dat ik moest LEREN zoeken naar liefde. Leren om de balans te bewaren tussen jezelf aantrekkelijk presenteren (live en online) maar OOK trouw blijven aan wie je bent. Leren om voor je eigen behoeftes op te komen maar OOK tegelijkertijd zorgen dat je daardoor geen liefdeskandidaten afschrikt. Leren om zichtbaar te worden voor de singles community maar OOK je kostbare tijd efficiënt gebruiken. Maar heeft elke single een relatiecoach nodig om die vragen te beantwoorden? Nee, natuurlijk niet, dat bepaalt elke vrijgezel voor zichzelf. Maar hoe bepaal je dat dan? WANNEER is het nodig om hulp te vragen? Hoe weet je of het moment is aangebroken om je professioneel te laten begeleiden bij je zoektocht naar een droomrelatie? 

Hieronder vind je 3 criteria om uit te maken of 2018 wel of niet jouw jaar voor relatiecoaching is:

1.

Je ontmoet genoeg andere singles. Alleen… de juiste zit er nooit tussen. Je gelooft dat het probleem niet bij jou ligt maar bij de ander. Het online «relatiemateriaal» is maar zo, zo en ook in het echte leven zijn alle geweldige partners al bezet. «Ach ja, dat zal mijn lot zijn,» denk je. «Que sera, sera.» Is dat je liefdesmotto?

Goede reden of fictief argument?

Nu ben ik even recht voor de raap: als je dit wil blijven geloven, dan is 2018 niet het jaar voor jou voor radicale verandering in je zoektocht. En om nog directer te zijn: geen enkel jaar zal ooit het goede moment zijn.

Een relatiecoach daagt je immers uit om het vraagstuk van de «juiste» persoon als een totaalplaatje te bekijken. Het gaat niet alleen over de mensen die je ontmoet, maar ook de persoon die jij bent, de signalen die jij uitzendt met je lichaamstaal, de mensen die jij aantrekt, de kwaliteiten die jij zoekt in een partner en vooral, de wijze waarop je zoekt én omgaat met andere singles. Dit zijn stuk voor stuk SLEUTELS tot succes in de liefde. 

2.

OK, Karianne, ik begrijp dat ik geen goed argument heb om te beweren dat er tussen die 2,1 miljoen singles in België weinig of geen «relatiemateriaal» zit. Ik weet dat er meer dan genoeg kandidaten zijn als ik het goed aanpak, maar ik heb een GEBROKEN hart. Teveel liefdespijn. Teveel angst. Ik wil die doos van Pandora niet openen! Ik wil mijn balans niet kwijt. Nee, erger nog, ik ZOEK mijn evenwicht.

Goede reden of fictief argument?

Ik hoor je! «Love hurts,» zong de popgroep Nazareth. Wie van ons heeft het niet ooit aan den lijve ondervonden? Ook ik. Er waren relatiebreuken die ik ontzettend moeilijk vond om te verwerken. Er waren geliefden die ik maar niet kon vergeten. Er waren diepe wonden waar ik een grote pleister op wilde doen en die pleister wilde ik liefst van al voor altijd laten zitten. En voor jou geldt dat wellicht ook: wonden die niet geheeld zijn. Vragen die je blijven teisteren. Beslissingen waarover je alsmaar blijft twijfelen. Of zit je mentaal vast aan een narcistische of anderszins toxische ex, een soort van «post-toxisch relatiebreuksyndroom»?

Zij die de liefde kennen, weten het allemaal: liefde kan pijn doen. Wacht eens even. Come again?

Liefde kan pijn doen?

Is het de liefde die je pijn doet?

Of zijn het je verwachtingen?

De dingen die je GELOOFT over liefde en vooral jezelf?

Bij het coachen van mijn klanten merk ik dat ik hen nog het meeste help op dit vlak. Het uitdagen van overtuigingen, zoals de idee dat liefde pijn kan doen. De liefde kan je net zo min pijn doen als de tijd of het donker of de zon je kunnen kwetsen. Wat pijn doet, is dat je bijvoorbeeld je tijd slecht gebruikt, dat je geen licht(puntje) ziet aan het einde van een donkere tunnel of dat je geen zonnecrème smeert.

MAAR dit zijn factoren die je stuk voor stuk zelf in handen kan nemen. DIT is nu precies wat je leert in een intensief traject van relatiecoaching. Je leert je eigen hart helen door opnieuw een leven van overvloed te creëren. Door je mindset eens heel grondig te upgraden. Door stil te staan bij de vraag hoe je een fantastische partner vindt ZONDER daarom METEEN te gaan zoeken naar liefde, laat staan te daten. 

Sorry, maar ik ben gewoon heel direct: de idee dat je balans hebt gevonden als je nu minder of geen tranen met tuiten meer weent of dat je evenwicht wel komt als je EERST die toxische wonden uit je systeem hebt, is gewoon bullshit. In dat geval heb je het moeras van liefdesverdriet drooggelegd, maar er ligt nog altijd geen mooie vijver in de plaats. Relatiepijn vergeet je niet door op die pijn te blijven focussen. Hoe dan wel?

Uit je verdriet op een constructieve manier. Laat je begeleiden om pijn in power te leren omzetten. Geef ook je (emotioneel) immuunsysteem een schop onder de kont. En zet jezelf SERIEUS op dieet. Ik bedoel: een dieet om je geest weer gezond, sterk en vruchtbaar te maken. Want om te groeien, om ECHT evenwicht te vinden… juist ja, dan moet je eerst UIT balans komen. Maar WEL in een veilige setting onder begeleiding van een professional.

Want een drooggelegd moeras is een soort wasteland. Als dit voldoende is voor jou of als je vindt dat je eerst langdurig je relatiewonden moet likken vooraleer je een totaal nieuwe kijk op liefde en relaties kan ontwikkelen (want DIT is precies wat je leert van een relatiecoach zoals ik), dan zeg ik:

I rest my case. 2018 is niet jouw jaar voor hulp bij je liefdesleven!

3.

Ja, ja, Karianne, I get it. Ik besef dat een gebrek aan kandidaten en liefdessmart loze argumenten zijn. MAAR… ik zit met nog een ander probleem waarom coaching voor mij nu echt niet hoeft. Ik heb een «dating burn-out»! Ik heb verd*mme geen zin om nog energie te steken in het leren kennen van nozems of trienen die niet van mijn niveau zijn. Ik heb er mijn buik van vol. Ik kan veel beter mijn tijd gebruiken om te werken, want mijn carrière heeft namelijk een ROI. Of ik stop die tijd in vrienden, want die zijn er toch al voor mij! Dat is tenminste zekerheid. Waarom zoeken naar M/V Perfect die misschien toch niet bestaat? Ik blijf gewoon «happy single»!

Goede reden of fictief argument?

Tja, het zou al gek zijn als je niet één of andere soort van burn-out voelde. Iedereen maakt tegenwoordig wel eens een of andere vorm van dit fenomeen mee. Bijvoorbeeld als professional, als ouder, als patiënt, als partner… of als single. Je wil dat je inspanningen de moeite lonen en dat wil dus zeggen: een toprelatie met een droomman of -vrouw. Maar waarover gaat burn-out of simpelweg overbelasting? Waar ligt de oorzaak?

I confess… Bij de allereerste date met de man die nu mijn echtgenoot is, had ik eigenlijk helemaal niet zoveel zin om naar dat afspraakje te gaan. Het was f*cking cold buiten. Dik onder nul. Ik moest een kwartier of zo wandelen om naar een restaurantje in de Oudergemselaan in Brussel te gaan. Er joegen allerlei ideeën door mijn hoofd: «Och, het zal wel weer op niets uitdraaien.» «Zou ik wel gaan, want het is hier lekker warm en comfortabel op mijn sofa…» «What the hell als ik single blijf! Single=FUN! Een grote meerderheid is toch ook single, niet?»

Uiteindelijk overwon de belofte die ik aan mezelf had gemaakt: ik wilde tijd, energie en middelen steken in mijn zoektocht. Ik begreep ook dat een burn-out maar ontstaat op het moment dat je op de VERKEERDE manier zoekt met de VERKEERDE verwachtingen tegenover jezelf én anderen en de VERKEERDE overtuigingen.

That’s it. Sorry hoor, de essentie van een burn-out is echt niet dat de liefde allemaal zo vreselijk complex in elkaar zit. Dit ontdek je bij een goede relatiecoach: zoeken is simpel als je weet hoe, waar en met welke mindset. Gaat dat over concrete dating sites of cafés met aantrekkelijke singles? Nee, het gaat over je overtuigingen, je aanpak, je blinde vlekken. Ik hou ervan om de zaken zo simpel mogelijk voor te stellen. Ik hou van eenvoud zoals bijvoorbeeeld het zand, glijdend door mijn vingers, op een heerlijk winderig strand, waar ik mij kan voelen als een klein meisje dat in alle rust speelt, terwijl ik een immense oceaan van liefde en zogenaamde verwarring gadesla.

Kijk, ik kan maar één ding zeggen over dating burn-outs:

Je wordt moe van het daten omwille van één of beide van deze redenen:

  • je weet niet kristalhelder wat voor partner je zoekt;
  • je past de verkeerde denkpatronen toe;

  • je zoekt zonder strategie.

Je zal nooit vanzelf uitgerust en klaar zijn. Door het te DOEN, word je er klaar voor…

Is het voor jou nu het goede moment om te investeren in jezelf?

En voel je dat ik voor jou de goede coach ben op dit moment?

Oplossingen voor de hierboven vermelde problemen en veel meer leer je in het High Level programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 11 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach en bezielster van Singles Academy

Gespecialiseerd in het helpen van hogeropgeleide singles tussen 30 en 59 jaar

 

 

shutterstock_663246568

Geef een reactie