Waarom liefde vinden lastig kan zijn voor slimme singles (1).

Toen ik nog single was, stelde ik me zo vaak de vraag waarom het zo moeilijk moest zijn om een partner te vinden. Anderen leken op natuurlijke wijze iemand te ontmoeten. Vanzelfsprekend. Ze kwamen een vriend van vroeger tegen en hop, het klikte en het werd een relatie. Of de nieuwe buurman bleek single te zijn en hop, het klikte en het werd… Ik moest echt op zoek gaan. Online dating. Speed dating. Meetups. Feestjes. Uitgaan. Via via. Ik begreep niet waarom het zo lastig was om een geliefde te vinden. Was ik dan zo veeleisend? Waarom kwam er niet een zielsverwant op mijn pad, helemaal vanzelf, naturel, spontaan, uit de lucht gevallen? Heb jij je die vraag ook al gesteld?

Deze week stuurde mijn beste vriendin me een artikel* met de bovenstaande titel. Ik las het en ik begreep meteen waarom ik het toen zo lastig had. In dat artikel stonden tien redenen opgesomd waarom de liefde niet gemakkelijk in je leven komt als je een slimme vrouw bent. Als je een man bent en je geraakt moeilijk aan een leuke vriendin, stop dan nu niet met lezen. Het helpt je om te weten wat er kan omgaan in veel van die slimme vrouwen naar wie je lonkt. Dan weet je beter welke twijfels je bij vrouwen kan wegnemen en zo vergroot je je kans op liefde.

De redenen waarom slimme vrouwen single blijven volgens het artikel zijn: je bent niet bang om jezelf te zijn, je weet precies wat je wil, je bent financieel onafhankelijk, je hecht belang aan andere dingen dan alleen maar liefde, je wil geen kostbare tijd verliezen, je kijkt verder dan chemie, je kan intimiderend overkomen, je hecht belang aan persoonlijke verandering, je haat de date-jungle, en tenslotte: je weegt de voor- en de nadelen van een gebroken hart tegenover een verbonden hart. Herken jij één of meerdere van die redenen?

Zeven jaar geleden zou ik geschreeuwd hebben: ja, dat is het, dat is allemaal waar, dat zijn alle redenen mooi op een rijtje waarom ik niemand vind. Maar het is niet zeven jaar geleden, het is eerder zeven uur of zo geleden dat ik het heb gelezen en ik had meteen zo’n gevoel van dit klopt niet. Ik ben maar meteen met de deur in huis gevallen toen ik mijn vriendin antwoordde wat ik ervan dacht. Jereinste onzin. Grofweg al die redenen impliceren namelijk dat mannen schrik hebben van vrouwen met een eigen mening, een goedbetaalde job, een eigen leven, én dat je economisch omspringt met de tijd (want dat doen intelligente vrouwen!)

Een heel groot vooroordeel tegenover een heleboel mannen, denk ik dan. Weet ik dan. Want ik coach ook mannen en die vertellen mij dat ze net niet een volgzame vrouw willen die afhankelijk is en zich braafjes opstelt. Eerlijk gezegd, ik ken weinig of geen mannen die dat echt willen buiten narcistische persoonlijkheden die tot een kleine minderheid van het mannenvolk behoren. Het kan natuurlijk wel zijn dat je veel egotrippers tegenkomt, maar zegt dat dan iets over de groep in het algemeen of zegt het iets over de mindset waarmee je mensen aantrekt? 

Wat je kostbare tijd betreft, kan ik wel aannemen dat je het gevoel hebt dat je je tijd verdoet als je weer een chat/mail/date hebt met iemand met wie het toch nergens op uitdraait. Zelf heb ik twee jaar gezocht, waarvan één jaar om mijn unieke zoekmethode te ontwikkelen en één jaar om hem toe te passen. Ik stelde vast dat de manier waarop ik de tijd beleefde, heel veel te maken had met mijn mindset. Als ik de zoveelste leuke avond op een rij had, maar mijn date bleek geen relatie potentieel te hebben, dan had ik de keuze. Ik kon het als een zoveelste nozem beschouwen die mijn tijd verdeed. Waste of my time. Een reden om niet meer te zoeken en gewoon af te wachten. Of ik kon mijn perceptie zodanig aanpassen dat ik er een goed gevoel aan over hield, ongeacht het vervolg dat eraan gegeven werd.

Zo’n mindset is moeilijk, want we leven in een wereld van ‘Vandaag besteld voor 22 uur, morgen geleverd.’ Een wereld van presteren, swipen, surfen en ASAP. Zo snel mogelijk. Die hypermoderne denk- en doecultuur beïnvloedt ons hele wezen en ook de manier waarop we naar de liefde kijken. Deze rivier van snelheid is wat er achter de idee van ‘mijn kostbare tijd’ schuilt. Zegt je dat wat?

Mijn beleving van daten veranderde toen ik daten begon te beschouwen als experimenten in het grote labo van de liefde, als kansen om mezelf helemaal te leren ontspannen en leuke gesprekken te hebben, als ontmoetingen tussen twee unieke wezens (want slim of niet, elk mens heeft wel iets te vertellen als je de juiste vragen stelt), als een stap verder in de richting van mijn echtgenoot. Toen ik Hem uiteindelijk ontmoette, was ik ontspannen en stond ik echt open om anderen te leren kennen. Die openheid heeft een belangrijke rol gespeeld, weet ik nu.

Openstaan, klinkt dat niet als een boutade? Iets dat je als slimme single zeker wel doet. Toch?! Ik vraag me dan af hoe je echt kan openstaan om een ander te leren kennen als er vooroordelen over het andere geslacht en over het moderne universum van daten in je hoofd ronddwalen? Als je begrippen zoals waste of time, nozems en date-jungle in je woordenboek hebt staan? In plaats van daten als een patstelling tussen tijd verspillen en niet zoeken te beschouwen, kan je ook slim zoeken. En slim zoeken, dat is nu net wat veel slimme singles niet doen. Ja, ik heb de knuppel in het hoenderhok gegooid. Ik doe het nog eens: veel slimme singles zoeken niet slim. Dit brengt mij bij de tien echte redenen waarom liefde vinden zo lastig kan zijn voor slimme vrouwen (de meeste gelden ook voor mannen):

1. Obsessief met je job bezig zijn.

2. Geen onderscheid maken tussen wat je wil en wat je nodig hebt.

3. Angst en twijfels.

4. Teveel in je hoofd zitten.

5. Geen zoekstrategieën hebben.

6. Geen gezonde dating mindset hebben. Of zelfs geen.

7. Denken dat je carrière self made is en liefde vanzelf moet komen.

8. Date-jungle ingaan zonder kompas.

9. Niet communiceren van hart tot hart.

10. Een combinatie van meerdere factoren hierboven.

De bovenstaande redenen zal ik uitwerken in andere artikels of vlogs. Als je ondertussen al aan de slag wil met je liefdesleven en je wil graag meer weten over hoe je slim kan zoeken naar liefde, dan ben je welkom voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk gesprek met mij.

Oplossingen voor de hierboven vermelde problemen en veel meer leer je in het High level programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 3 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach

Gespecialiseerd in het helpen van slimme, succesvolle singles tussen 30 en 59 jaar

Bron: http://www.mynd.nu/waarom-liefde-vinden-lastig-kan-zijn-voor-slimme-vrouwen/

 

shutterstock_561930169

 

Geef een reactie