Dit is dé beste dating tip aller tijden!

Er was een tijd dat ik mezelf rot zocht naar tips om een goede date te beleven en om te zorgen dat een date een partner werd én bleef. Ik bande mij een weg door websites en magazines met als thema dating, liefde en relaties. Ik kocht boeken over verleiding en liefde. “Vrouw krijgt ring.” “Waarom hij plots verdween.” “Waarom we van iemand houden.” “Mannen zijn van Mars…” En veel meer gelijkaardige titels. Die zoektocht heeft me veel expertise bijgebracht maar het heeft mij geen partner opgeleverd. Heb jij ook al gezocht naar tips?

Op een bepaald moment besloot ik het over een andere boeg te gooien. Enkele mensen hadden me namelijk de tip gegeven om niet meer te zoeken naar de liefde. Dan komt ie vanzelf wel. Is dat advies jou ooit ter ore gevallen? Heeft het gewerkt? Voor mij in ieder geval niet. Als jij mij nu dating tips zou vragen, dan stel ik de vraag terug wat wil je daar eigenlijk mee bereiken? En als je mij zou vragen om toch één tip te geven – een gouden tip – dan zou ik dit antwoorden:

M I N D S E T. 

Je mindset oefent een hele grote invloed uit op de manier waarop je date verloopt en hoe je hem hebt ervaren en of er nog een tweede volgt. Met mindset verwijs ik naar de vraag hóe je denkt over dating, liefde en relaties in het bijzonder. En wát je denkt.

Dan bedoel ik niet alleen de woorden die uit je mond komen maar ook je verborgen taal. De taal van je lichaam. De taal die spreekt in alle talen. De taal die volgens sommige schattingen tussen 50% en 75% van de communicatie tussen mensen bepaalt. De taal die we onbewust van elkaar oppikken en beantwoorden.

Bijvoorbeeld, als je wanhopig of cynisch bent, dan druk je dat stilzwijgend uit, zelfs al probeer je het te verbergen. Dat doe je ook als je niet gelooft in echte liefde. Of als je elke minuut van stilte tijdens je date vlug probeert vol te praten. Wat je denkt, zit dus in je lijf. In elke lichaamscel. Weet jij welke overtuigingen, twijfels, angsten er in jou omgaan als het over daten en relaties gaat? Weet jij welke woorden niet over je tong rollen maar wel door je lichaam worden verteld? 

Je date ziet en voelt jouw love mindset en reageert daarop. Omgekeerd, jij reageert op zijn of haar mindset/lichaam en zo verder. Daarom is het zo belangrijk om overtuigingen en beelden in je hoofd te hebben die je helpen om echt open te staan voor andere vrijgezellen en je tegelijk heel bewust te zijn van je noden op relationeel vlak. Dat klinkt tegenstrijdig maar dat is het helemaal niet. Je kan én openstaan én aftoetsen wie bij je past.

Wat voor partner wil je? Wat wil je niet in een relatie?

Openheid en bewustzijn bouw je niet op met een paar dating tips. Je doet dat wel door in jezelf te investeren (tijd, energie en geld) en je te omringen met mensen die je daarbij steunen. Personen die je aanmoedigen. Steunfiguren die je een schouder geven om op te huilen. Advocaten van de duivel die je een schop onder de kont geven als het nodig is om je uit je cirkelredeneringen en je comfortzone te halen. Mensen die jou als persoon niet veroordelen maar die wel standpunten durven innemen over je gedrag en je gedachten, zodat je wordt wakker geschud. Die moedigen bijvoorbeeld geen illusies aan (bv. de liefde komt vanzelf) en evenmin cynisme (bv. beter geen relatie dan een slechte relatie).

Pas toen ik mijn eigen mindset met hulp van een professional heb aangepakt, heb ik de basis gelegd om een goede partner te krijgen. Zo ben ik overtuigd geraakt dat mindset de allereerste stap is in het hele dating verhaal en het vinden van een droompartner. 

Spreekt het bovenstaande verhaal je aan en wil je eindelijk echt werk maken van je liefdesdroom? En wil je daar hulp bij? Een relatiegericht mindset ontwikkelen kan je leren! Dit en veel meer oplossingen voor al je obstakels in de weg van liefde leer je in het High level programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 5 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach

Gespecialiseerd in het helpen van slimme, succesvolle singles tussen 30 en 59 jaar

shutterstock_561649246

 

 

 

 

Geef een reactie