3 strategieën om je droompartner te vinden!

Liefde vinden is gemakkelijk maar ware liefde vinden des te moeilijker. Als dat voor jou geldt, moet je dit artikel zeker lezen. Ik ga je drie strategieën verklappen om echt succesvol te zijn in de liefde. Net zo succesvol als je bent op alle andere gebieden van je leven.

Twee weken geleden gierden de zenuwen door mijn lijf. Zal ik het doen? Ja. Nee. Ja. Nee. Ja? Ik had een probleem en wist niet wat ik moest doen. Eigenlijk wist ik wel wat ik moest doen. Ik wist dat ik hulp moest zoeken. Misschien weet jij dat ook als je dit artikel leest. Bij jou gaat het wellicht over hulp op vlak van de liefde. In mijn geval was het juridische hulp.

Soms krijg je een probleem zelf niet opgelost. Of je merkt dat het verwachte resultaat uitblijft. Bijvoorbeeld, je ontmoet geen goede date potentials en je bent al drie jaar alleen. Wat kan je daar aan doen? Wachten tot Cupido langskomt? Je leven leven en wennen aan het idee dat je nog veertig jaar alleen voor de boeg hebt? Je begraven in je werk zodat je geen tijd hebt om de eenzaamheid van je vrijgezellenbestaan te ervaren? Het allergrootste geheim van succes in de liefde is eigenlijk heel simpel: zorgen dat je hulp krijgt.

Echt succesvolle mensen, op welk vlak dan ook, laten zich bijstaan door anderen. Maar om hulp te krijgen, moet je wel eerst een aantal hindernissen uit de weg ruimen. Ik licht al een tip van de sluier op over mijn zoektocht: ik heb het probleem uiteindelijk kunnen oplossen, maar mijn zoektocht was géén walk in the park, zoals de Amerikanen het zeggen. Daar waren drie redenen voor. Drie struikelblokken. En ook drie strategieën om ze uit de weg te ruimen. 

Ten eerste betekent hulp vragen dat ik een traject in gang zet om mijn probleem op te lossen, en eerlijk gezegd, eigenlijk vergeet ik mijn probleem veel liever. Heb jij dat ook? Dat je bijvoorbeeld liever vergeet dat er niemand is om je elke dag te begroeten als je wakker wordt? Of om mee te babbelen ‘s avonds na een dag hard werken? Of om blije en verdrietige gevoelens mee te delen? Problemen geven mij een slecht gevoel. Ik verkies harmonie. Ik wil er niet mee geconfronteerd worden en ik denk er liever niet aan. Maar ik weet dat als ik mijn probleem niet aanpak, dat het mij wel zal aanpakken. Het leven is geen pad zonder stenen.

Sommige stenen zijn zo groot dat je af en toe eens op je bek gaat. Als mijn zoon van drie jaar valt of zijn hoge toren die hij zorgvuldig heeft opgebouwd, valt om, dan zegt hij de mantra die ik hem heb geleerd. Vallen. Opstaan. Doorgaan. Opstaan. Doorgaan. Niet dat hij niet mag wenen. Dat mag hij. En daarna doorgaan. Niet bij de pakken neerzitten. Spreekt je dat aan?

Om hulp te zoeken, moet ik dus een eerste grote hindernis overwinnen. Ik moet aanvaarden dat ik een probleem heb en dat ik het niet alleen kan oplossen. Dit is een eerste strategie om succesvol te zijn in de liefde. Voor mij is het niet gemakkelijk om mijn eigen grens toe te geven. Eigenlijk zou ik mijn probleem wel kunnen oplossen, maar als je met een overijverige tegenpartij wordt geconfronteerd, dan ben je goed gek als je in je eentje voor de rechter gaat staan, zonder gespecialiseerde kennis van de wet en procedures en van de kunst van het argumenteren. Goed ben ik misschien wel, maar gek ben ik niet.

Ten tweede voel ik mij beschaamd dat ik een relatief eenvoudig probleem niet zelf kan oplossen. Ik ben namelijk nauwelijks vertrouwd met de advocatuur en ik heb geen flauw idee hoe ik moet zoeken en hoe ik kan weten of zo iemand mij echt gaat kunnen helpen. Schaamte en onwetendheid overwinnen. Dat is een tweede successtrategie. Het kan zijn dat jij met gelijkaardige ideeën zit op vlak van relaties. Als je een professional moet inschakelen om liefde te vinden, is dat dan niet het ultieme bewijs dat je een loser bent? Shame on you? En gaat een dating coach je trouwens echt kunnen helpen bij het vinden van een lief? Er is toch iets mis met je als je hulp zoekt omdat je niet op natuurlijke wijze van straat geraakt?

Op natuurlijke wijze van straat geraken… wat is dat dan, vraag ik me af. Joost mag het weten. Naar een buurtcafé gaan en met een lief terug komen? Of is natuurlijk zoals het vroeger gebeurde? In grootmoeders tijd gebeurde het op grootmoeders wijze en dat betekende, zoals mijn vader het vandaag nog altijd zegt, je trouwde met iemand uit een huis waarvan je de schoorsteen zag roken. Iemand van hetzelfde dorp dus. Is dat natuurlijk? Of is natuurlijk zoals het bij de dieren gebeurt? In de natuur worden de vrouwtjes bevrucht en dan is de ‘relatie’ gedaan. Een ‘relatie’ van een paar minuten of hooguit een paar dagen. Duiven vormen weliswaar een monogaam koppel voor de rest van hun leven, maar dat zijn dan ook één van de grote uitzonderingen in het dierenrijk. Dus, de vraag blijft, wat is natuurlijk? En als daar geen goed antwoord op valt te geven, waarom zou je jezelf dan wijsmaken dat professionele hulpmiddelen, zoals dating sites, of professionals, zoals dating coaches, geforceerde manieren zijn om een goede partner te vinden?

Het derde struikelblok dat ik uit de weg moet ruimen, is dat ik het eng vind om hulp te vragen. Je zou denken dat ik wel weet hoe ik hulp moet vragen, aangezien het mijn passie en mijn job is om mensen te helpen. Maar nee, ik voel mij way out of my comfort zone om de telefoon op te pakken en vragen te stellen aan de heer of dame aan de andere kant van de lijn om uit te zoeken wie de expertise heeft die ik zoek. Dit is een derde strategie om succesvol te zijn in de liefde: de moed vinden om hulp te vragen. Niet bang zijn voor de reacties van anderen als ze weten dat je hulp krijgt om een geweldige m/v te vinden.

Herken je dat? Die zenuwen om een wildvreemde op te bellen of te mailen en te vragen of ze je kunnen helpen? Bij mij was het een zakelijk probleem, zeg maar. Bij jou gaat het over het meest intieme en kwetsbaarste aspect van je leven: je hart verbinden met dat van een ander. Dat maakt het nog moeilijker als je je innerlijke hindernissen om hulp te vragen, wil overwinnen. Tegelijkertijd, net het feit dat het gaat om zoiets kostbaar als je persoonlijk geluk, maakt het zo ontzettend de moeite waard om toch je hand uit te steken. Of een uitgestoken hand vast te grijpen. Want als je blijft vastzitten in je overtuiging om geen hulp te vragen, dan riskeer je de resterende dertig of veertig jaar van je leven alleen te blijven. Niet drie jaar alleen, maar dertig jaar alleen eten, op vakantie gaan, beslissen… Hoe eng is dat?

Na een week uitstelgedrag heb ik door de zure appel heen gebeten. Aan het begin van deze week heb ik de hoorn aan mijn oor geplaatst. Je zou verwachten dat het daarna van een leien dakje liep maar niets is minder waar. Ik ontdekte dat sommige pleiters ervan uitgaan dat als je belt om te vragen of ze interesse hebben in je zaak, dat je ze dan sowieso als raadsman wil. Of je ook vertrouwen hebt en een klik voelt, is van ondergeschikt belang. Een vrijblijvend gesprek is ook al iets uit een rariteitenkabinet. Schijnbaar is dit business as usual. Voor mij tart dergelijke attitude alle verbeelding. Alle. Verbeelding. Wat een grenzeloze overschatting van je eigenbelang, denk ik dan. Gelukkig heb ik zo’n houding nog niet gezien in de wereld van hulpverleners. En als er in deze sector toch zulke mensen zouden zijn, dan zitten ze echt in het verkeerde vak. Met een beetje geluk hoef jij zo’n situatie dus niet mee te maken. Ik deel mijn ervaring hier toch om je te laten zien dat ik weet hoe het is om te worstelen met de oplossing van een persoonlijk probleem.

Met de liefde zelf heb ik trouwens ook heel, heel lang geworsteld. Ik voelde mij vaak Odysseus met al mijn omzwervingen op relationeel vlak. De eerste keer dat ik een dating site gebruikte, zakte ik door de grond van schaamte. Alleen losers moeten een lief gaan opvissen uit de oceaan van online dating, dacht ik. Alleen losers moeten een dating expert raadplegen om een partner te vinden, klonk het overtuigd in mijn hoofd. In zekere zin is daar iets van aan. Als je gaat kijken naar de oorspronkelijke betekenis van het woord, dan klinkt het zo gek nog niet. In de vijftiende eeuw betekende het gewoon iemand die iets verloren had. Pas enkele tientallen jaren geleden is het een scheldnaam geworden.

Als je hulp zoekt, dan heb je inderdaad iets verloren. Je hebt een heleboel illusies verloren. Bepaalde overtuigingen verliezen (als je ze hebt) is echt noodzakelijk om te kunnen winnen in de liefde. De illusie dat een relatie vinden iets natuurlijk is. De illusie dat je je moet schamen als je je liefdesprobleem niet zelf kan oplossen. De illusie dat het geforceerd is om hulp te zoeken bij het daten. Je mag er trots op zijn als je die innerlijke demonen kwijt bent. Als je hulp zoekt bij het daten, dan ben je dus zeker en vast een loser. Je mag daar best trots op zijn als je zo’n loser in de liefde bent. Loser. A Very Proud Loser.

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een gedreven pleiter, gespecialiseerd in de materie en vertrouwd met de rechtbank in kwestie. Precies wat ik zocht. Ik voel mij een pak beter. De zoekzenuwen zijn weg. Het probleem zelf vind ik eigenlijk ook geen probleem meer, omdat ik weet dat ik de juiste ondersteuning heb gevonden. Iemand die aan mijn zijde staat met kennis van zaken. Iemand met beroepsfierheid maar wel een bescheiden ego.

Spreekt het bovenstaande verhaal je aan en wil je eindelijk echt werk maken van je liefdesdroom? En wil je daar hulp bij? Heel veel strategieën en andere oplossingen voor al je obstakels in de weg van liefde leer je in het High level programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 5 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach

Gespecialiseerd in het helpen van slimme, succesvolle singles tussen 30 en 59 jaar

 

 

 

Geef een reactie