Waarom je als single beter een affaire dan een relatie zoekt.

Charme. Uitstraling. Slim. Mooi. Strak in het pak. Aanzien. Spanning. Chemie. Als dat of ongeveer zoiets alles is wat je wil in een partner, dan kan je veel beter een affaire dan een relatie zoeken. Er lopen namelijk honderden duizenden van zulke exemplaren rond en op je werk vind je er vast tientallen of honderdtallen, afhankelijk van hoe groot je bedrijf is. Op mijn vroegere werk was er ook zo iemand. Ik zal hem Marc noemen. Ik was single. Hij getrouwd. Het was passie vanaf het eerste moment.

Hij was zo eerlijk geweest om te zeggen dat ik nummer zeven was. Kijk, bij iemand die bezet is, weet je meteen welke plaats je bekleedt. En het is natuurlijk super spannend. Stiekem afspreken. Het geheime karakter van de verboden vrucht geeft je adrenaline een stevige boost. Je ziet iemand alleen om leuke dingen te doen. De lasten van een gedeeld huishouden heb je niet. Gemakkelijk toch. Maar er is nog een hele belangrijke reden waarom je als single beter een affaire dan een relatie zoekt. Blijf vooral verder lezen, want het is tevens de allerbelangrijkste reden waarom je er niet in slaagt om een goede relatie te vinden.

De lasten van een gedeeld huishouden heb je niet. Gemakkelijk toch.

De eerste vrouw met wie Marc de bloemetjes had buiten gezet, was een collega. De andere vijf waren ook allemaal collega’s geweest. Waarom zou je ook de koe ver weg kopen als hij op kantoor staat en gratis melk geeft? Hij legde netjes uit waarom hij niet bij zijn vrouw had kunnen weggaan tijdens die zes andere affaires. Hij vertelde ook dat hij een hele sterke relatie (lees: affaire) nodig had om de moed te vinden om een nieuw leven te kunnen beginnen. Ik was hopeloos verliefd. Ik wilde hem een kans geven. Wat een geweldige man, leek me.

Ik was onzeker en hunkerde naar liefde. Ik had geen verlangen maar een drang naar affectie. Mijn jonge levenspad was getekend geweest door traumatische ervaringen en dat maakte mij kwetsbaar, vatbaar voor mooie woorden. Geert vulde mijn behoefte in. Hij was ook een uitmuntend woordkunstenaar. Als je dus snel je behoefte aan liefde wil invullen, dan is dat ook een goede reden om een affaire te hebben. Dat je met zo’n ‘relatie’ niet aan je zelfvertrouwen en je zelfrespect werkt, moet je er dan wel bij nemen.

Ik had geen verlangen maar een drang naar affectie.

In feite had ik net zo goed kunnen geloven dat perenbomen kunnen vliegen en dat de zon een klomp goud is. Heb jij ook wel eens van die mythes die je gelooft op relationeel vlak? Wat ik niet wilde zien was dat Marc alleen het genot van het vlees wilde. Hij verhulde zijn ware bedoeling op slinkse wijze en liet mij in de waan dat er een ‘echte’ toekomst was.

Heb jij ook wel eens van die mythes die je gelooft op relationeel vlak?

Was hij daarom een slecht mens? Of stelde hij slechte daden? Toen zou ik daar ongetwijfeld ‘ja’ op geantwoord hebben. Ondertussen heb ik een hele weg afgelegd. Ik neem het hem niet kwalijk, want ik ga ervan uit dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de personen die ik in mijn leven binnenlaat en binnenhoud en de kwetsuren die ik toesta dat ze mij bezorgen. Destijds was ík het die de beslissing nam om iemand die niet beschikbaar was, toe te laten in mijn leven. Als gevolg van die beslissing, had ik iemand in mijn leven die mij angstig en onzeker maakte. Herken je dat?

…ik ga ervan uit dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de personen die ik in mijn leven binnenlaat en binnenhoud en de kwetsuren die ik toesta dat ze mij bezorgen.

Ik twijfelde constant aan de toekomst. Aan mezelf. Keer op keer tuimelde ik in die knipperlicht ‘relatie’. Aan. Uit. Aan. Uit. Ik voelde mij ook ontzettend schuldig dat ik iets had met iemand die van een ander was. Ik moet zeggen dat ik bij het schrijven van dit blogartikel nog getwijfeld heb of ik zo’n onderwerp wel zou durven aankaarten. Zo diep heeft de schuld en de schaamte me geraakt. Maar ik weet dat het een thema is dat heel, heel veel mensen op een of andere manier wel kennen. En geloven dat iemand iets is of zal worden om een bepaalde behoefte in te vullen, dat kennen we bijna allemaal.

De tranen rolden heel vaak van mijn wangen in die paar maanden dat het duurde, voordat ik er een punt achter zette. Het voelt ellendig om je onzeker te voelen over de gevoelens van je partner, laat staan als je sowieso al in een onzekere positie zit, namelijk omdat je niet de officiële partner bent. Alles moet stiekem gebeuren. Soms wacht je uren of dagen of langer op een teken van leven. Sounds familiar? Alsof je Hans en Grietje bent op zoek naar kruimeltjes om de weg terug te vinden. De weg naar stabiliteit, rust en harmonie. Maar dat vind je natuurlijk nooit in een affaire. Sommigen adviseerden mij goedbedoeld dat ik rustig moest blijven wachten. Het klinkt te gek voor woorden maar dat advies heb ik dus echt gekregen. Als ik geduld zou opbrengen, dan zou hij langzaam wel overtuigd geraken.

Alsof je Hans en Grietje bent op zoek naar kruimeltjes om de weg terug te vinden. De weg naar stabiliteit, rust en harmonie. Maar dat vind je nooit in een affaire.

De laatste tijd lijkt het steeds meer te gebeuren dat mensen hun partner verlaten voor een ander. Toch is het maar een klein, klein percentage. Om wat cijfers mee te geven, een bevriend rechter zei mij eens dat meer dan 90% van de partners die de echtscheiding vragen, vrouwen zijn. Dat cijfer is misschien niet representatief voor gans België, maar het geeft je wel een indicatie over het percentage mannen die het warme, veilige hotel verlaten en een nieuw, officieel leven met hun geliefde beginnen. Alles weer opnieuw opbouwen, niet zozeer de lusten maar vooral de lasten, inclusief de complexe juridische en financiële gevolgen van een echtscheiding die aan de ‘nieuwe’ relatie kleven, ook als je de ‘nieuwe’ partner bent. Als je dus houdt van onzekerheid en graag je kans in de lotto van verboden liefdes wil wagen, dan zoek je beter een affaire dan een relatie.

En toch was het de ‘beste’ relatie ooit voor mij… om te leren dat ik nooit maar dan ook nooit meer een Marc in mijn leven wilde die niet 100% beschikbaar was of die mij een slecht gevoel gaf. Want geloven dat zo iemand ooit echt helemaal, lichamelijk én geestelijk beschikbaar wordt, dat is een… MYTHE. Seriële vreemdgangers hebben namelijk een pak minder weerstand tegen zulk gedrag, om het vriendelijk te zeggen. Wat begon als iets immoreel, is een gewoonte geworden. Gelukkig hebben ze meestal een overontwikkeld ego dat gemakkelijk te identificeren is, als je je ogen goed openhoudt. Blijkbaar had ik een hele harde les nodig om tot dat inzicht te komen. Als jij die harde les ook wil ervaren, dan is dat ook een belangrijke reden om een affaire te hebben.

En toch was het de ‘beste’ relatie ooit voor mij… om te leren dat ik nooit maar dan ook nooit meer een Marc in mijn leven wilde die niet 100% beschikbaar was…

Ondertussen is die man gescheiden – zijn vrouw nam het initiatief – en leeft hij met nummer acht samen. Zelf ben ik ontzettend, ontzettend dankbaar dat die man niet mijn man is geworden, want ik zou constant zijn blijven twijfelen aan zijn trouw en hij was simpelweg niet de juiste persoon voor mij. Op dat moment in mijn leven wist ik echter onvoldoende wat ik echt nodig had van een partner. Het was voor mij tasten in het duister hoe ik mijn leven zo kon opbouwen dat ik geen vogel voor zulke katten meer was.

Gelukkig zijn crisissen de moeder van uitvinding. En zo is het idee gegroeid om mijn eigen, unieke methode te ontwikkelen om een goede relatie te krijgen. Ondertussen ben ik getrouwd met een geweldige (écht geweldige) man en ik voel mij een heel gelukkig, zelfverzekerd mens (dat zelfvertrouwen bouw ik natuurlijk nog steeds verder op maar het is toch al een pak meer dan toen). Als jij, single zijnde, dat ook wil, dan zoek je beter een relatie dan een affaire. Een goede relatie vind je alleen als je zelfvertrouwen hebt en heel goed weet wat je nodig hebt en hoe je een partner vindt die echt bij je past. Dat is wat mijn cliënten leren in Singles Academy, zonder dat ze nog harde lessen moeten leren, en zeker niet van mensen die van veel walletjes willen eten.

Een goede relatie vind je alleen als je zelfvertrouwen hebt en heel goed weet wat je nodig hebt en hoe je een partner vindt die echt bij je past.

Ben je bereid om de wereld van affaires te verlaten? Wil je eindelijk een volwaardige relatie? Wil je hier hulp bij? Oplossingen voor al je obstakels in de weg van liefde leer je in het High level programma. Voor dit jaar aanvaard ik nog 5 mensen in het traject. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Bekijk het programma dus vandaag nog op de website en plan een gratis strategiesessie in, zodat we kunnen bekijken of ik je kan helpen. Klik HIER.

Leve de liefde,

Karianne Dewitte, relatiecoach

Gespecialiseerd in het helpen van slimme, succesvolle singles tussen 30 en 59 jaar

 

shutterstock_314659604

 

 

Geef een reactie